Per què anar al psicòleg?

Sovint sentim frases com: “Jo a un psicòleg per què?”, “No estic boig/a!”. Però, cal tenir un diagnòstic per anar a un psicòleg?. Cal pensar en un trastorn depressiu perquè estem baixos anímicament?. Cal que hagi passat alguna cosa greu per sentir-nos vulnerables?. Està clar que NO.


Davant una situació que ens és difícil d’acceptar, que ens consta afrontar, sempre és la millor opció prendre medicació?. De vegades ens trobem amb persones que prenen ansiolítics i /o antidepressius que no sempre són necessaris. Hi ha molta gent que pren pastilles per a dormir i pensen que és freqüent i normal. I anar a un psicòleg, que no ho és? Per què?. Les pastilles poden crear addició i traspassar la nostra responsabilitat a la medicació. Sovint l’ajut psicològic ens permetrà reduir-la i, en alguns casos no caldrà prendre-la.


Un psicòleg ens pot ajudar a trobar les eines per sentir-nos millor amb nosaltres mateixos, per estar més motivats, més actius; també a tractar emocions negatives com el sentir-se trist, insegur, amb pors, irritabilitat, etc. Es tracta de treballar alguns aspectes personals amb un professional sense sentir-nos jutjats.


És important conèixer-nos i ser conscients de les nostres mancances. No m’ha agradat mai la frase que a vegades sento: “jo sóc així”. Si la forma de ser ens fa mal a nosaltres mateixos o a als altres, sempre podem canviar-la. Per tant, podríem dir: “ Jo acostumo a comportar-me així” però podem aprendre altres formes més satisfactòries de fer-ho. Sempre es pot millorar, la vida és un procés obert de canvi.


Per tant, anar a un psicòleg és un mitjà per aconseguir més estabilitat emocional, saber afrontar millor les nostres pors, ser més resolutius, acceptar-nos i valorar-nos, superar inseguretats, guanyar autoestima, comunicar-nos millor amb els altres, millorar la relació amb la parella o els fills. En definitiva, ens ajuda a sentir-nos realitzats personalment i afrontar algunes limitacions que no ens deixen avançar en els diferents camps de la nostra vida afectiva, professional, social,..


Teresa Illa Sagarra

Psicòloga col.4546

TEIA, Psicologia i Orientació

93 459 41 23 - Av. Diagonal, 340 ent.2ª - teiainfo@teia-go.net


Entradas destacadas
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square